Фалунь Дафа в Україні і в світі

Люди почали вдосконалюватися за Фалунь Дафа, прочитавши «Тижневик Мінхуей»

«З моменту виходу у світ тижневика Мінхуй ми ніколи не припиняли розповсюджувати його в Гонконзі», — сказав пан Чжан, який координує там розповсюдження матеріалів з роз’ясненням правди.

«Тижневик Мінхуей» є друкованим виданням вебсайту «Мінхуей», яке вперше вийшло 2005 року. Є видання для Китаю та видання для інших країн. «Тижневик Мінхуей» допомагає людям зрозуміти правду про Фалунь Дафа, розповідає про випадки переслідування практикувальників Фалунь Дафа в Китаї, надає основні факти переслідування (інсценування самоспалення на майдані Тяньаньмень; мирне звернення 25 квітня 1999 року; наклеп компартії Китаю тощо), публікує розуміння практикувальників суті самовдосконалювання та історії про те, як вони в житті дотримуються принципів «Істина, Доброта, Терпіння», а також їхні думки та уявлення про всесвіт і життя.

«Тижневик Мінхуей», що видається за межами Китаю

Викриття переслідування Фалунь Дафа компартією Китаю

За словами Чжана, спочатку жителі Гонконгу мало знали про Фалунь Дафа. Дехто навіть думав, що практикувальники Фалунь Дафа займаються політикою, тому мало хто брав «Тижневик Мінхуей». Але оскільки у виданні дуже докладно роз’яснюються факти, його зміст поступово захоплює людину, і вона дістає задоволення від читання.

Деякі люди все з більшою й більшою цікавістю читають «Тижневик Мінхуей» і щотижня приходять за новим номером. Дехто навіть приїжджає з острова Гонконг на пункт роз’яснення правди про Фалунь Дафа, розташований у Коулуні, щоб придбати останній випуск тижневика. Дехто просить кілька номерів для своїх друзів та родичів.

Одна жінка похилого віку розповіла Чжану дивовижну історію:

«Я читаю газети в окулярах і лише пів години, бо потім очі починають боліти. Але в мене ніколи не було проблем із читанням «Тижневика Мінхуей». Я можу читати його скільки захочу й навіть без окулярів!

Прочитавши тижневик, багато людей почали цікавитися практикою Фалунь Дафа та вдосконаленням, а також хотіли дізнатися більше про переслідування Фалунь Дафа компартією Китаю (КПК). Чжан згадав, як одного разу до книгарні зателефонував молодий читач і сказав:

«Дуже дякую. Компартія Китаю переслідувала кілька поколінь нашої сім’ї, тому я хотів би дізнатися більше про переслідування Фалунь Дафа».

Чжан сказав: «Ми щотижня поширюємо в Гонконгу «Тижневик Мінхуей», і це допомогло нам роз’яснювати в Гонконгу правду про Дафа та переслідування. У період з 2017 по 2019 рік багато хто купив у нашій книгарні Книгу «Чжуань Фалунь». Деякі навіть були туристами з Китаю. Вони не боялися переслідування КПК. Ці люди прийшли купити книги, а потім відвезли їх до Китаю». Чжан сказав, що в порівнянні з іншими матеріалами «Тижневик Мінхуей» в найвищій формі викриває переслідування в материковому Китаї та розповідає про красу вдосконалювання Фалунь Дафа. «Ця газета прямо роз’яснює правду про Дафа й допомагає всім прокинутися.

Тому тижневик поширювати нелегко. Але згодом, завдяки нашій наполегливості, ситуація змінюється, і це є випробуванням нашого терпіння та рішучості в цьому процесі. Багато людей помітили нашу наполегливість, і їхня думка про нас змінилася від негативної до повної підтримки, вони навіть захоплюються нами».

Чжан навів приклад. Одна жінка мешкає в районі Гонконгу Тхюньмунь (Туньминь). Спочатку вона завжди одразу рвала газету і злісно лаяла практикувальників Фалунь Дафа. Однак їх це не зачіпало, і вони далі розмовляли з нею. Пройшло багато днів, вона почала читати «Тижневик Мінхуей», і, на загальний подив, згодом її дочка стала практикуючою Дафа. Жінка сказала:

«В одному з номерів «Тижневика Мінхуей» було опубліковано історію про вагітну жінку. Лікар сказав їй, що дитина, яку вона носила, померла. Але її свекруха попросила її повторювати фразу «Фалунь Дафа несе добро», і в результаті вона успішно народила здорову дитину. Це змусило мене пригадати, що моя дочка народилася з одним сліпим оком. Тому я купила Книгу «Чжуань Фалунь», і зараз моя дочка вдосконалюється за Фалунь Дафа».

Адвокат: «Я нарешті зрозуміла практикувальників Фалунь Дафа»

Чжан сказав: «Багато людей спочатку слухали брехню КПК, тому що не знали подробиць переслідування, і лаяли нас. Але багато хто з них бачив нас день за днем. Поступово в них з’явилося бажання поговорити з нами, і вони дізналися більше про Фалунь Дафа та переслідування. Згодом вони почали підтримувати нас». З початку «Руху парасольок» (протестний рух у Гонконгу) люди поступово усвідомили природу КПК. Коли почався рух проти Закону про екстрадицію, ще більше людей почало підтримувати Фалунь Дафа.

Під час цього нещодавнього руху Чжан помітив жінку, яка щотижня брала «Тижневик Мінхуей» і досить довго стояла біля практикувальників. Якось Чжан терпляче пояснив їй факти переслідування Дафа, і вона розплакалась.

«Тепер я розумію, — сказала вона. − Я маю просити вибачення перед усіма практикувальниками Фалунь Дафа! В минулому я завжди була проти вас і думала, що ви займаєтесь політикою. Але тепер я знаю, що ви дивовижні. КПК переслідує Фалунь Дафа та санкціонувала насильницьке вилучення органів у живих практикувальників. Я вірю вам. Практикувальники перебувають на цьому місці 365 днів на рік, й розповідають людям правду про Дафа, а я думала, що ви захопили це місце – навіть хотіла засудити вас за це. Але тепер я вас розумію й скажу моїм друзям-адвокатам, що ми маємо допомогти вам. Фалунь Дафа несе добро». Вона плакала, коли казала.

У Південній Кореї люди з великою цікавістю читають «Тижневик Мінхуей»

Чжан, що практикує, працює редактором корейського видання «Тижневика Мінхуей». Вона сказала, що в Південній Кореї вони поширюють видання китайською та корейською мовами. Китайське видання поширюється кожні три тижні, а корейське видання доступне щотижня. Корейське видання містить історії вдосконалювання місцевих практикувальників. Окрім поширення тижневика в місцях, де практикувальники проводять свої інформаційні заходи, тижневик також можна взяти в книгарні Тіанті.

Корейське видання «Тижневика Мінхуей»

Чжан сказав, що під час пандемії люди з великим бажанням читали «Тижневик Мінхуей». Один чоловік запитав, чи може він передплатити газету, бо хотів отримувати її постійно. Англійський професор, після того як прочитав «Тижневик Мінхуей», прийшов до книгарні, щоб поговорити з практикувальниками, бо хотів дізнатися більше про Фалунь Дафа.

Чжан зауважив, що є людина з Китаю, етнічний кореєць, який після прочитання двох номерів «Тижневика Мінхуей» сказав:

«Зміст дуже хороший. Я почуваюся чудово після прочитання, і його зміст зачіпає мене».

Багато людей читають історії вдосконалювання в «Тижневику Мінхуей», а потім записуються на дев’ятиденні семінари Фалунь Дафа, які проводять в книгарні Тіанті.

Цуй Чангвану 64 роки. Після відвідування дев’ятиденного семінару Фалунь Дафа в липні він поділився своєю історією: «Я випадково побачив «Тижневик Мінхуей» на лавці, з цікавістю прочитав його, а потім прийшов до книгарні Тіанті й зареєструвався на дев’ятиденний семінар. У цьому номері «Тижневика Мінхуей» було надруковано інтерв’ю з практикувальником Фалунь Дафа Цзінь Цінгрі, який понад 30 років був продюсером та сценаристом телепередач.

На мене глибоке враження справила та частина інтерв’ю, де він розповідає про те, як його кар’єра зупинилася, а потім він захворів, але знайшов внутрішнє умиротворення після того, як почав удосконалюватися за Фалунь Дафа». Щодня Цуй першим приходив на семінар. Він сказав:

«Я почуваюся так чудово, коли входжу до книгарні. Під час семінару я щодня відчуваю спокій у свідомості».

Інь Сяотін, яка також відвідала дев’ятиденний семінар, сказала, що зацікавилася Фалунь Дафа після прочитання в «Тижневику Мінхуей» розповіді про вдосконалювання корейської практикуючої Фалунь Дафа.

Подолання страху перед труднощами

Тай Шулін із Тайваню познайомилася з Дафа після того, як хтось дав їй «Тижневик Мінхуей». Вона сказала, що перше враження дуже позитивне. «На той час я працювала в іноземній компанії. Усі мої колеги боролися за зиск і славу, і в такому оточенні дуже важко бути доброю людиною».

Продовжуючи читати «Тижневик Мінхуей», вона поступово почала звертати більше уваги на статті про вдосконалювання. Потім вона зайшла на сайт Minghui.org, щоб дізнатися більше про Фалунь Дафа, і зрозуміла, що практикувальники прагнуть стати найкращими серед добрих людей. Тай сказала: «Мені було досить важко бути просто гарною людиною. Як можна бути найкращими людьми серед добрих людей? Мені стало цікаво, і я пішла на пункт практики Фалунь Дафа, щоб дізнатися більше про це. На Тайвані було багато фальшивих шкіл цигун. Я думала, що можу просто піти, якщо це виявиться фальшивкою. Так я почала вдосконалюватися Фалунь Дафа».

Тай змогла подолати багато своїх страхів після того, як почала вдосконалюватися. Вона сказала:

«Якщо я не займатимуся Фалунь Дафа, то не буду такою впевненою в собі. Я жила б у постійному страху й не була впевнена у своєму майбутньому. Раніше я була людиною, яка завжди відступала, коли натрапляла на труднощі. Щоразу, коли виникала проблема на роботі, мені не хотілося активно вирішувати її. Почавши вдосконалюватися, я почала керуватися принципами «Істина, Доброта, Терпіння» — постійно відчуваю позитивну енергію, бо знаю, як правильно чинити. Це допомагає мені бути сміливішою, коли переді мною постають труднощі».

Сун Сіньмін та Фан Хуей, кореспонденти «Мінхуей»

Джерело: Minghui.org

  • Чому існують люди

    Купити книгу Чжуань Фалунь а Україні
  • медитація Фалунь Дафа онлайн
  • Ми в соцмережах

    facebook підпишись instagram підпишись twitter підпишись
  • Популярне

    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic