Фалунь Дафа в Україні і в світі

Заходи в Парижі та акцент на свободі слова

Заходи в Парижі та акцент на свободі слова. Напередодні Дня прав людини, який відзначають 10 грудня, практикувальники Фалунь Дафа (або Фалуньгун) 28 листопада та 5 грудня 2021 року проводили заходи біля станції метро Шатле та на площі Сен-Мішель біля центру Парижа. Вони демонстрували вправи Фалуньгун, розповідали про красу самовдосконалювання, а також про переслідування Фалуньгун Комуністичною партією Китаю (КПК).

Шатле — одна з найбільших станцій метро в Парижі, і багато перехожих зупинилися, щоби побачити, як практикувальники Фалунь Дафа виконують вправи. Чимало людей розмовляли з удосконалювальниками, а потім, висловлюючи їм підтримку, підписали петицію, що закликає покласти край переслідуванню.

Фалунь Дафа Франція
Практикувальники Фалуньгун виконують вправи біля станції метро Шатле в Парижі

Координатор громадських заходів Надія сказала:

«Те, що відбувається у світі у 2021 році, особливо в Китаї, шокує й пригнічує. Ми підтримуємо тих, кого переслідують, і тих, хто не має змоги вільно висловлювати свою думку. Ми всіляко їх підтримуємо. Стежимо за ситуацією, але отримати інформацію з Китаю складно, ми про це добре знаємо».

«Удосконалюватися, керуючись Істиною, Добротою й Терпінням, дуже важливо, — висловила своє бачення Надія, — Кожному це може стати в пригоді. Це те, на що не потрібно витрачати додатковий час, але це є важливою основою для хорошого життя й успіху».

Місцевий житель Ромен сказав:

«Комуністична партія Китаю керує країною, використовуючи диктаторський стиль. Вона також у замаскованій формі нав’язує свою політику всьому світу. Весь світ знає, що це таке, але не робить жодних дій. Окрема країна не може багато зробити, маючи справу з наддержавою, тому потрібна всесвітня коаліція, щоб просувати певні речі та надати лідерам різних країн можливість діяти та вживати заходів».

Ромен закликав прихильників Фалунь Дафа:

«Не полишайте своєї справи! І далі вобстоюйте справедливість!»

Фалунь Дафа Франція
Практикувальники Фалуньгун виконують вправи на площі Сен-Мішель у Парижі
Фалунь Дафа Франція
Перехожий підписує петицію, яка закликає припинити переслідування практикувальників Фалуньгун у Китаї

Бухгалтер Себастьян, який працює в Парижі, за національністю німець, сказав, що це жахливо, що в наш час так жорстко переслідують людей. «Комуністична партія Китаю намагається викорінити всі ідеї, відмінні від своїх. Важливо, щоб дотримувалися права кожного на свободу слова і свободу переконань». Себастьян сказав, що народився в комуністичній Східній Німеччині і знає, як люди страждали за комунізму. «Врешті вони відкинули комунізм і зруйнували Берлінську стіну», — сказав він. Себастьян сподівається, що удосконалювальники Фалуньгун і надалі докладатимуть зусиль, щоб донести правду до більшої кількості людей.

Передісторія. Що таке Фалунь Дафа?

Практику Фалунь Дафа (Фалуньгун) уперше відкрив громадськості Майстер Лі Хунчжи, коли провів у місті Чанчуні (Китай) перший курс лекцій. Зараз Фалунь Дафа займаються більш ніж у 100 країнах та регіонах у всьому світі. Мільйони послідовників цієї духовної практики, яка ґрунтується на принципі «Істина, Доброта, Терпіння», і включає п’ять медитативних управ, покращили своє здоров’я й характер.

Цзян Цземінь, колишній генсек Комуністичної партії Китаю (КПК), сприйнявши популярність духовної практики як загрозу атеїстичній ідеології КПК, 20 липня 1999 року видав наказ про переслідування Фалуньгун. Важливо робити акцент на свободі слова і прав людини.

Вебсайт Minghui.org підтвердив загибель кількох тисяч практикувальників Фалуньгун, які втратили життя внаслідок 22-річного переслідування. Передбачається, що фактична кількість загиблих набагато перевищує ці дані. Ще більше людей, які вдосконалюються за Фалунь Дафа, зазнали незаконного ув’язнення та мук за свою віру.

Є конкретні докази злочинів КПК, пов’язаних із насильницьким вирізанням органів у практикувальників Фалуньгун, яких вбивають задля отримання органів для трансплантації.

Під особистим керівництвом Цзяна КПК створила «Офіс 610», позаправовий орган безпеки, повноваження якого перевищують повноваження поліціянтів та судових органів. Єдиною функцією «Офісу 610» є переслідування Фалуньгун.

Джерело: en.minghui.org

Рекомендовані статті на схожу тематику: Жителі Аугсбурга ознайомилися із практикою самовдосконалення Фалунь Дафа й дізналися про жорстокі репресії в Китаї

Петиція щодо захисту прав людини: Переглянути

Ми на Фейсбуці: Yuanming Україна

  • Чому існують люди

    Купити книгу Чжуань Фалунь а Україні
  • медитація Фалунь Дафа онлайн
  • Ми в соцмережах

    facebook підпишись instagram підпишись twitter підпишись
  • Популярне

    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic