Фалунь Дафа в Україні і в світі

Небесний Майстер Чжан навчив людей перемагати чуму без медицини

За правління імператора Ханьаня жив даоський наставник Чжан Лін. За легендою, у майстра було червоне обличчя й зелені очі, Чжан також володів чудотворствами й міг виганяти демонів.

У 142 н. е. з небес спустився Лао-цзи, він передав Чжану даоські писання і присвоїв йому титул Небесного Наставника. Пізніше Чжан заснував даоську школу, відому як «Школа Небесних Наставників».

Лао-цзитпередав Чжану даоські писання і присвоїв йому титул Небесного Наставника. Фото: Tawanlubfah via Dreamstime

Старанно вдосконалюючись за даосизмом, Чжан набув здатності зцілювати хвороби. Його милосердя й доброта привабили багато людей, які пізніше стали його учнями.

Чжан мав десятки тисяч учнів у Шу (нині провінція Сичуань). У кожному районі він створив школи для своїх учнів, які допомагали в місцевих справах.

Чжан та його учні взяли на себе багато громадських проєктів: будівництво доріг та мостів, обробіток землі, обрізання дерев і прополювання бур’янів. Він заохочував людей проявляти турботу й доброту до інших і наставляв робити добрі вчинки.

Чжан умів пробуджувати в людях поняття честі, він ніколи нікого не примушував, воліючи звертатися до хорошої сторони людини. Надихаючи людей діяти від щирого серця, він сподівався, що вони змінять свою поведінку і проявиться їхня справжня добра природа.

Наприкінці правління династії Східна Хань країну охопила безжальна чума, яка забрала тисячі життів. Люди, які відчайдушно потребували допомоги, зверталися до Небесного Наставника Чжана, який прославився як великий цілитель.

Чжан просив хворих згадати, які помилки вони вчинили в житті. Потім він казав їм написати список цих вчинків і кинути написане в річку, водночас присягнути Богам, що ніколи більше не скоять подібного, і якщо порушать присягу, то помруть. Завдяки цьому методу, хворі щиро каялися у своїх провинах, і їхні хвороби відступали. Незабаром епідемія припинилася.

Після чуми люди знову навчилися шанувати Богів. Вони стали більше звертати увагу на мораль і плекали в собі доброчесність. Якщо хтось робив помилку, він мовчки розмірковував над нею, вибачаючись у богів і щиро каючись. У результаті суспільство стало гармонійним, люди були дуже добрі й уважні один до одного.

Як Небесний Майстер Чжан здолав чуму?

Чому такий простий метод Небесного Наставника Чжана був таким ефективним? Стародавні люди вірили, що чума приходить, коли моральність суспільства псується. Хе Сю, відомий філософ часів династії Східна Хань, сказав:

«Чуму спричинила погана енергія».

Коли правителі робили помилки, керуючи країною, та їхні критерії моральності падали, це впливало все суспільство, і виникали епідемії.

Коли в давнину траплялася епідемія, імператор і чиновники збирали нараду, щоби знайти помилки в управлінні: чи не проявлялася неповага до Богів? Чи мала місце корупція? Може, вони відштовхнули гідних людей? Чи не страждав народ від невиправданих труднощів?

У давньому китайському прислів’ї говориться:

«У трьох чи* над головою є божества, які постійно спостерігають за вами».

*Чи (尺 ) — китайський фут (міра довжини, рівна 1/3 метра)

Якщо люди щиро жалкують про свої помилки, божества та Всесвіт це бачать. Коли думки добрі, а каяття щиріше, Боги можуть створити для них чудеса. Чума розсіється і хвороби відступлять, якщо люди виявлять справжню доброту і плекатимуть правелність.

У 123 році Небесний Майстер Чжан піднявся на Небеса і став одним із безсмертних на горі Юньтай. Перед піднесенням він передав вчення синові Чжан Хену, а той — своєму синові Чжан Лу.

Поширювати вчення діда стало справою життя для Чжана Лу, він закликав людей бути чесними, розмірковувати над помилками і просити в Богів пробачення. Він вчив, що той, хто тричі порушить те саме правило, буде покараний, але його вибачать, якщо він щиро розкається у своїх помилках.

Так школа Небесного Наставника Чжана показала людям шлях, як зробити суспільство щасливим і гармонійним у часи політичних потрясінь і спустошливої чуми. Це стало справжнім дивом, яке врятувало безліч життів.

Автор: Макс Лу

Джерело: epochtimes.ru

  • Чому існують люди

    Купити книгу Чжуань Фалунь а Україні
  • медитація Фалунь Дафа онлайн
  • Ми в соцмережах

    facebook підпишись instagram підпишись twitter підпишись
  • Популярне

    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic