Фалунь Дафа в Україні і в світі

Стародавні шляхи до багатства: індійська ваза Доброчесності та аравійська лампа Аладіна

Ваза Доброчесності та Чарівна лампа ведуть до багатства, згідно з легендами стародавньої Індії та стародавньої Аравії. Дві різні культури з різними віруваннями та етнічними групами говорять про одні й ті ж загальнолюдські цінності.

Той, у кого лампа, отримає всі багатства і владу у світі. (Image: Dreamstime.com © Ilkin Guliyev)

Ваза Доброчесності: мрії та багатство

У стародавній Індії дуже бідна людина більш як 12 років ревно зберігала свою відданість Богу . Якось Бог явився перед нею й запитав: «Чого ти бажаєш»?

Бідняк відповів: «Я хотів би достатку і грошей, і щоб усі мої бажання збувалися».

Бог подарував йому вазу Доброчесності і сказав: «Усе, що ти захочеш, отримаєш із цієї вази».

Отримавши вазу Доброчесності, бідняк набув усе, про що мріяв: розкішний будинок, коней, чудову карету й коштовності.

Його друзі і знайомі дуже зацікавилися, чому його доля змінилася так швидко. Якось один гість прямо запитав у нього: «Ти був дуже бідним, але раптово став таким багатим. Як так сталося?»

Бідняк чесно відповів: «Мені дали вазу Доброчесності. Вона дає мені все, що я захочу. Усі мої бажання збуваються завдяки вазі, тому я швидко розбагатів».

«Можеш показати мені вазу?» — запитав гість. Бідняк дістав вазу й показав, як вона видає все, що він забажає.

Легко придбав — легко втратив

Бідняк так розхвилювався, що впустив вазу, і вона розбилася. Цієї миті все його майно зникло разом із його багатством. Бідолага знову став жити скромно.

Він наполегливо поклонявся Богу впродовж 12 років, але забув, що всі його блага прийшли з небес. Коли він перестав почитати Бога, Бог забрав усі його блага, і він повернувся до свого початкового стану.

Аравія: Аладін і чарівна лампа

Відома арабська легенда про Аладіна й чарівну лампу оповідає, що жив-був чарівник, який знав про захований скарб біля підніжжя гори Карас. Він відав, що найціннішою річчю у скарбниці була чарівна лампа, і що той, у кого вона є, отримає все багатство і владу у світі. Та лише одна людина могла відкрити двері до скарбниці, і це був Аладін — хлопчик із дуже бідної сім’ї.

Чарівник видав себе за багатого дядька Аладіна й заманив його розкішними речами. Чарівник привів Аладіна до печери та велів йому спуститися всередину. Аладін попросив чарівника спочатку випустити його з печери, і тоді він передасть йому лампу.

Чарівник розлютився, подумавши, що Аладін розкрив його задум використовувати лампу для збільшення своєї влади й багатства, тому він кинув Аладіна в печері та його прокляв.

Аладін не знав, що лампа чарівна. Яке ж було його здивування, коли він випадково її потер, і звідти раптом вилетів джин і постав перед ним! Джин доставив Аладіна додому й виконав усі його бажання.

Попри те що Аладін та його сім’я тепер мали доступ до невичерпних багатств і достатку, вони й далі жили скромно й помірно, не витрачаючи даремно гроші на надмірності. Пустотливий хлопчик змінив свої погані звички і став чесною й моральною людиною. Він став хорошим торговцем і надалі досяг успіху. Навчившись цінувати найважливіше в житті, він переміг чарівника й завоював руку принцеси — найкрасивішої дівчини в країні.

Ці дві історії містять одне й те ж послання. Будьте старанними, вірними та завжди говоріть правду. Будьте скромними й праведними. Тримайтеся за свої моральні принципи, і ви отримаєте і збережете всі блага, які вам належать. Не ризикуйте тим, що маєте, стаючи зарозумілими та забуваючи про джерело всього, що у вас є.

Автор: Кеті МакУільямс

Джерело: nspirement.com

  • Чому існують люди

    Купити книгу Чжуань Фалунь а Україні
  • медитація Фалунь Дафа онлайн
  • Ми в соцмережах

    facebook підпишись instagram підпишись twitter підпишись
  • Популярне

    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic
    pic